Få et kørekort til livet

Der er vel ikke mange danskere der ville begynde at køre bil eller motorcykel uden FØRST at have lært noget om kørsel, motoren, trafikhastigheder, hvor pedalen og bremsen er placeret, hvordan parkere og i det hele taget hvordan man HÅNDTERER sådan en tingest som en bil eller MC er.

Ingen lærer os at håndtere livet

Men psyken.. det at vide, hvordan vi mennesker er skruet sammen og hvordan vi håndterer angst, frygt, uro og ubehag. Følelser. Tanker. Impulser. Hvordan vi holder et fokus. Hvordan man finder glæde. Hvordan vi finder ud af hvor vi skal hen i livet? Hvordan stress bliver ens ven i stedet for noget der gør en syg, ja det kommer ingen og lærer os noget som helst om .. Ingen forældre. Intet pensum i folkeskolen. Selvom det er noget som vi er nødt til at kunne HÅNDTERE OG MESTRE i HVERDAGEN. Hver time. Hver dag. Altid.

Få et kørekort til livet 

Jeg kalder det for ET KØREKORT TIL LIVET at lære at forstå hvordan vi mennesker fungerer og hvordan vi kan håndtere det. Hvilket giver FRIHED ligesom kørekortet til bilen, ligesom det giver indre tryghed og selvtillid at være en kompetent billist. For en selv og for medpassagererne.

 At tage et KØREKORT TIL LIVET hos mig, handler om at lære om ens eget design, fordi det er hjernedesignet der bestemmer hvordan vi fungerer. Ligesom det er nødvendigt at vide hvordan man kører bilen mest forsvarligt, er det nødvendigt at vide hvordan man bedst muligt lever med sin hjerne. Og vide hvordan man tanker benzin på sin egen motor – alias kan få noget energi ind i krop og psyke, der kan give overskud i hverdagen. 

Det vi ikke ved

Ikke ret mange danskere ved at deres tendens til at bekymre sig og ruminere, overtænke ting, i forsøg på at kontrollere deres liv, faktisk medfører det modsatte, nemlig stress, angst og depressive tendenser. Det medfører forhøjet blodtyk og puls, påvirker sukkerbalancen og helbredet påvirkes generelt i en usund retning.

Ikke mange danskere ved at det, som de oplever som panikangst hyppigt blot er hjernens helt hverdags normale måde at møde ukendte og uforudsigelige ting på.

Ikke mange ved at den daglige dosis af viljestyrke faktisk er opbrugt i løbet at et kvarters tid pr. dag. Så at bruge dagens kvote på mails beslutninger betyder at der ikke er mere tilbage på kontoen, til at kunne møde ungerne med tålmodighed om aftenen.
Mange tror at deres almindelige hverdags åndedræt ilter deres krop godt nok og opdager først når mavesyren står op i halsen, og trætheden er en følgesvend hele dagen, at de faktisk syrer til af mangel på base i kroppen og at deres iltmætning er dårlig.
Mange mennesker ved ikke hvorfor de føler indre tomhed og utilfredshed og aner ikke hvordan de får det bedre. Kan komme til at føle sig mere levende. Nærværende.

De fleste danskere tror at vi er hjælpeløse overfor vores tanker og følelser. Eller at vi bare kan stole direkte på vores følelser og tanker, fordi de altid siger noget vigtigt eller er sande. Hvilket er faktuelt forkert.

Vi ved ganske simpelt ikke at vi både kan håndtere os selv og kan få bedre relationer ved at lære at FORSTÅ og MESTRE vores eget design.

Lær om din hjerne

Mine KØREKORT TIL LIVET KURSER lærer dig om din hjerne. Dit design. Og lærer dig OGSÅ helt konkret hvordan du håndterer dig selv og dit liv. Dette sker – ligesom ved kørekortet til bil og MC – ved teoriundervisning og praktisk træning.
Noget af det vi vedblivende træner, til du har lært at bruge det i hverdagen, er mindful og meditationsteknikker fordi de ændrer hjernen, så det kan ses i hjernescanninger.

Hippocampus påvirkes for eksempel negativt af stress og af aldring i sin selv. Hvilket gør det sværere og sværere for os at styre følelser som frygt og vrede, at besinde os. Mindfulness gendanner og medfører at hyppocampus vokser så at vi lettere kan besinde os. Og for øvrigt også husker bedre.

Vi føler lettere glæde ved at aktiviteten vokser i venstre side af den præfrontale corteks, samtidig falder aktiviteten i den højre side som er forbundet med følelser som irritation, angst, depression og afsky når vi har en daglig praksis. Kort eller lang. Som det nu passer ind i dit liv aktuelt.

Mindfulness 

Mindfulness i hverdagen og brug af kropscanninger styrker et center i hjernen der hedder insula. Dette center aktiverer vi når vi mærker kroppen og jo mere aktivt det center er, jo større bliver vores evne til at føle empati og til at vise venlighed og omsorg.
En meditations / mindfulness praksis medfører at hjernebarken bliver tykkere i de områder af hjernen, der styrer opmærksomhed, avanceret tænkning og planlægning. Desuden dannes der nye hjerneceller. Samtidig bliver vi mere helhedsorienterede fordi samarbejdet mellem de 2 hjernehalvdele styrkes.
Blot for at nævne nogle få af de helt centrale fordele ved en god praksis, der tager højde for at kompensere for, de hjerner vi nu engang er udstyret med og som ikke ligefrem er designet til livet anno 2022.

Nysgerrig – lad os tage en snak

Er du blevet nysgerrig på at forstå dig selv bedre ud fra dit (hjerne) design, og motiveret for at lære den type teknikker, der giver bedringen, så kontakt mig for at høre om vejene dertil. 

Det er både muligt at lære om hjernen og få teknikkerne til at håndtere hjernen med via et individuelt forløb eller via et online forløb i gruppe. Det sidste anbefaler jeg, fordi det at følges med andre i en dybt forandrende udviklingsproces er særligt støttende og spændende. Desuden bliver det meget synligt hvordan vi ALLE har de samme udfordringer, fordi vi har det samme hjernedesign. Man kommer også til at føle sig så dejligt ”normal” af at møde andre mennesker, der har præcist de samme udfordringer og vanskeligheder, og tanker og følelser som én selv!